fbpx

Kekessä juhlimme kutsuvieraiden kanssa 13.5.2022 meidän yli 20-vuotista taivalta työllistämisen, syrjäytymisen ehkäisyn ja kestävän kehityksen parissa. Nuoresta Keken toiminnassa mukana ollut Tytti Tuppurainen lähetti synttäriterveiset Kekelle ja Yritetään yhdessä ry:lle.

"Kerran Kekeläinen, aina Kekeläinen."

Tytti Tuppuraisen juuret ovat vahvasti oululaisessa kansalaisjärjestötoiminnassa. Kestävän kehityksen keskuksen vaiheet eri taipaleissa ovat pitkälti myös sidoksissa Tytin eri elämän vaiheisiin ja polkuun, jota hän on kulkenut. 90-luvulla opintojensa ohella Tytti oli kehittämässä kiinteistökohtaista lajittelua ja kompostointia, sekä samalla luomassa mahdollisuuksia osatyökykyisten ja työelämän ulkopuolella pitkään olleiden auttamiseksi takaisin työn syrjään.

Kierrätyksestä ja jätteen lajittelusta voi tehdä myös taloudellisesti kannattavaa. Ekologinen ja taloudellinen käyvät käsi kädessä, sopivasti tasapainossa keskenään.

Kiertotalouteen voidaan luoda työpaikkoja tavalla, jossa jokaiselle pystytään osoittamaan työmarkkinoilla oma paikka. Kiertotalous on iso taloudellinen megatrendi, joka auttaa meitä pääsemään kohti tavoitetta tehdä Suomesta hiilidioksidineutraali yhteiskunta vuonna 2035 ja koko EU:sta vuonna 2050. Me Kekessä teemme kaikkemme tavoitteen edesauttamisessa.

Kukaan ei ole yhteiskunnassa turha tai ylimääräinen, jokaista tarvitaan.