Vaivaton ja ympärivuotinen kompostori

Edullinen kompostori kotitalousvähennyksellä

Kestävän kehityksen keskuksessa on tehty vuosien ajan kokeiluja ja kehittämistä kompostoinnin helpottamiseksi. Tarjolla on nyt omakotiasujille ja kiinteistöyhtymille aiempaa ratkaisevasti helppokäyttöisempi kompostorityyppi.

Kompostorin käyttö tuo säästöjä jätemaksujen vähenemisen myötä.

Uusi kompostointitapa perustuu onkilierojen käyttöön. Lierot sekoittavat ja ilmastavat biojätteen niin tehokkaasti, ettei jatkuvaa seurantaa ja käsityötä kompostiaineksen sekoittamisessa tarvita.

Uutta on myös se, että maalämpöä käytetään hyväksi. Kompostori on nimittäin kaksiosainen, alempi säiliö on upotettu maahan, mikä antaa suojan talvipakkasia vastaan. Sekä alempi että ylempi osa on lämpöeristetty, jolloin päästään aidosti ympärivuotiseen käyttöön. Pihajätekompostori voi toimia samalla periaatteella. Kompostorin alaosan pitkälle hajonnut aines sopii kasvien lämpöpenkin rakennusaineeksi, pihajätteen päälle tulee tätä ainesta, päällimmäiseksi vanhaa multaa. Lahoava aines tuottaa ravintoa, lämpöä ja kosteutta kasveille.

Kompostorin rakenneratkaisu tuottaa lisäetuna mahdollisuuden saada kotitalousvähennys hankintaa tukemaan. Kompostorin käyttö tuo säästöjä jätemaksujen vähenemisen myötä.

Kalastusta harrastavalle tarjoutuu mahdollisuus saada vuoden ympäri onkimadot omalta tontilta. Lieroja on niin runsaasti, että niillä voisi hankkia lisätuloja. Loppuun kypsytetty kompostiaines on laadukasta maanparannusainetta puutarhaan.

Asiakkaalla on mahdollisuus saada edulliseen hintaan laitteen kuljetus ja asennus paikalleen. Käytön opastusta annetaan tarvittaessa.

Kompostorin hankkija voi omalta osaltaan tukea jo uudessa hallitusohjelmassakin mainittua kierrätystä! Hankinnalla tuet lisäksi Keken työllistämistoimintaa ja paikallista taloutta.

Yritetään yhdessä ry:n biologit, Tiina Sauvola (FM) ja Ari Riihimaa (FT) suosittelevat vahvasti uuden innovaation käyttöönottoa.

Kompostorivideo ja lisätietoja:  kestavankehityksenkeskus.net/kompostori

Hintatiedustelut ja tilaukset: 044 0341 320

Lue myös :
Helppohoitoinen puutarha
Miten omenapuu istutetaan?
Yrttitarhan perustaminen
Nurmikosta kasvimaaksi
Herukkapensaiden hoito
Kuinka aloitat kaupunkiviljelyn
Näin saat puutarhastasi helppohoitoisen